Trener 1 kurs

trener1kurs

Kvaløysletta skilag har i høst fått godkjent treningsveildere for gjennomføring av trenerkurs i langrenn. Vi drar nå i gang med et trener 1 kurs som vi tenker å gjennomføre i høst og vinter.

Trener 1-kurset tar sikte på å gi opplæring i hvordan du på en god måte opptrer som trener for barn, og hvordan best mulig legge opp treningsøkter som er rettet mot barn opp til 12 år. Kurset har stort fokus på praksis, med opplæring i et bredt utvalg av øvelser og leker.
Det er ingen krav om tekniske ferdigheter på ski for å delta. Det eneste som kreves er et par ski, god motivasjon og innsats.
Trener 1 kurset består av 50 timer, fordelt på 14 timer e-læring og 36 timer teori/praksis.
Link til skiforbundets side med detaljert informasjon: skiforbundet.no/langrenn/trening/trenerkurs-langrenn/trener-1
Vi tenker å gjennomføre kurset i moduler. Første modul gjennomføres onsdag 21 oktober kl 18:00 - 22:00, på skihuset på Storelva. Denne modulen tilsvarer teoridelen for Grasrottrener. Gjennomføring av øvrige moduler ønsker vi å avtale med deltakerne slik at flest mulig moduler passer for flest mulig deltakere. Dette kommer vi tilbake til.
På denne første modulen vil Per Elias Kalfoss og Berit Baldishol fra Norges skiforbund være hovedinstruktører. Øvrige moduler gjennomføres av våre godkjente treningsveiledere Ståle Walderhaug, Espen Rognli og Morten Føyen, med bistand fra Kristian Skogstad og Nils Magnus Bøen Grave.
Påmelding sendes Lars-Thomas Nordkild på e-post: ltnordkild@gmail.com