Grasrottrenerkurs 21.april 2021

Logo Grasrottrener

Kvaløysletta skilag inviterer i samarbeid med Norges skiforbund (NSF) til Grasrottrenerkurs på Storelva den 21.04.2021. Kurset starter kl 17:30 og vil vare til ca 21:30. Det gjennomføres utendørs på Storelva skistadion, vil bli gjennomført i henhold til gjeldende smittevernregler. 

Målgruppe:

Grasrottrenerener er steget før NSF sin trenerløype, og er myntet på kursdeltagere som skal gi begynneropplæring på ski. 

Kurset rettet mot skitrenere, men egner seg også godt for barnehageansatte, AKS-/SFO-ansatte, foreldre, barneidrettstrenere og allidrettstrenere som ønsker å jobbe for å skape skiglede og drive skiopplæring på en entusiastisk måte.

Læringsmål:

  1. Ta på/av ski/rulleski og staver

  2. Reise seg opp etter fall på ski og finne balansen

  3. Få kontroll på skiene/rulleskiene

  4. Enkel tyngdeoverføring

  5. Gli på skiene/rulleskiene

  6. Stoppe

  7. Utnytte terrenget eller teknikk for å skape fart 

Oppbygging og gjennomføring av kurset:

Grasrottrenerkurset tar 8-16 timer å gjennomføre. Kurset er lagt opp som 4 timer praktisk jobbing med kurslærer og resten av kurset er e-læring og svar på oppgaver.

Kurset krever ingen forkunnskap. Nedre aldersgrense for å delta på kurset er 15 år.

Kursledere vil være Espen Rognli og Ståle Walderhaug fra Kvaløysletta skilag. Utviklingssjef for langrenn i Norges Skiforbund, Brit Bardishol, vil delta på teams i deler av kurset. Dette er for å evaluere kursledere, ikke deltakere. Deltakere vil parkere gratis på Storelva skistadion.

Maksimalt antall deltakere bestemmes av retningslinjer for utendørs arrangement per 21 april 2021. Dersom ikke alle får plass på det første kurset vil vi sette opp nytt kurs så snart som mulig.

Det vil ikke være noen kursavgift for gjennomføring av Grasrottrenerkurset.

Påmelding og spørsmål sendes på epost til: Ståle Walderhaug, stalew@gmail.com. Før opp navn, telefonnummer og registreringsnummer på bilen ved påmelding.